joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 ianuarie, 2020

Intrarea Bulgariei în „anticamera euro”, până la sfârșitul lunii aprilie, și aderarea ei la Zona Euro în 2023 sunt obiective „deplin realizabile”, a declarat duminică șefa Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva, citată de Reuters.

Ea a relatat că președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, „vede foarte pozitiv” eforturile Bulgariei și i-a spus la Forumul Economic de la Davos că „se pare că Bulgaria va vorbi foarte curând în sala mea unde au loc întâlniri Zonei Euro”.

În august 2018, guvernul Bulgariei a stabilit agenda premergătoare intrării în ERM II, programată inițial pentru vara lui 2019.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Mecanismul ERM II prevede că evoluţia cursului de schimb al monedei ţării candidate trebuie să rămână într-un interval de variaţie de plus/minus 15% faţă de un nivel central agreat timp de doi ani înainte de adoptarea euro.

România a stabilit ca termen anul 2024, dar România nu mai îndeplinește toate cele patru criterii de convergență cu Zona Euro.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: