luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 martie, 2020

Șefa Direcției de Sănătate Publică București, Cristina Pelin (foto), a demisionat miercuri seara. În ultimele zile, mai multe persoane care doreau să afle dacă trebuie să se izoleze nu au reușit să ia legătura prin telefon cu niciun angajat din instituție.

Demisia a fost imediat acceptată de ministrul Sănătății, Victor Costache, care se declarase în urmă cu câteva zile nemulțumit de activitatea DSP.

Cetățenii care doresc informații despre virusul COVID – 19 (coronavirus) și cum să prevină infectarea pot apela numărul gratuit 0800800358.


Cei care au suspiciuni că au contactat virusul trebuie să sune la 112, unde autoritățile și STS au creat o linie securizată prin care vor fi dirijați imediat la dispecerii care se ocupă special de coronavirus.

Numărul infectaților confirmați a ajuns la 45 

Numărul total al cazurilor cu noul coronavirus a ajuns la 45, după ce miercuri seara au fost confirmate alte șase infectări. Din cele 45 cazuri, 16 au fost confirmate miercuri.

Este vorba de cinci bărbați de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani veniți din Italia în urmă cu două zile.

Ei au fost carantinați în județul Arad după intrarea în țară.


Pacientul numărul 46 este un tânăr de 20 de ani din Iași care s-a întors luni din Italia și a intrat în carantină la Satu Mare. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, el nu prezintă simptome ale îmbolnăvirii cu coronavirus. Va fi transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Persoana care l-a însoțit la revenirea în țară a fost testată negativ, dar analiza se va relua pentru a fi eliminat un eventual rezultat fals negativ.

Într-o comună din județul Iași s-a cerut ajutorul jandarmilor – persoane revenite din Lombardia nu respectă izolarea

Primarul comunei Ciortești, județul Iași, a apelat la jandarmi, întrucât câteva persoane revenite din Lombardia refuză să stea izolați la domiciliu.

„Avem 14 oameni care s-au întors din Lombardia (prima zonă din Italia intrată în carantină – n.red.) pentru că li s-a terminat contractul de tăiat la vie. Au venit cu microbuzul din Lombardia, prin Vama Borș. Știam că vin, am sunat la DSP să vedem dacă să îi carantinăm la Iași sau la noi. O parte dintre cei 14 au și familie și de asta am ajuns la numărul de 22 de persoane izolate la domicliu. Dintre aceștia avem 2 persoane care nu înțeleg gravitatea situației și că ele pot fi purtătoare de coronavirus, am discutat cu DSP și cu Jandarmeria să le izolăm la domicliu”, a declarat miercuri Alina Apostol, primarul comunei Ciortești.

În urma Comitetului Local pentru Situații de Urgență, primarul a înștiințat Jandarmeria, iar aceștia au anunțat că-i vor amenda pe cei care au ieșit din casă.

Până accum, peste 30 de persoane au fost amendate cu sume între 10.000 și 20.000 de lei, din cauza nerespectării regulilor de izolare.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: