joi

28 martie, 2024

8 ianuarie, 2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a primit-o luni pe noua șefă a Biroului Băncii Mondiale la București (acreditată, din iulie 2017, country manager pentru România  şi Ungaria), Tatiana Proskuryakova (foto).

Potrivit unui comunicat al ministerului, șeful diplomației române a apreciat rezultatele programelor de asistență pe care Banca Mondială le-a derulat până în prezent în România într-un număr impresionant de sectoare de activitate, precum și rolul pe care această instituție financiară internațională l-a jucat în sprijinirea programelor de reformă din țara noastră.

Ministrul Teodor Meleșcanu, afirmă comunicatul, a transmis doamnei Proskuryakova succes în continuare în activitatea din România și a asigurat-o că Ministerul Afacerilor Externe va continua să manifeste o deplină disponibilitate de sprijin și cooperare pe durata mandatului noului șef al Biroului Băncii la București.


Șefa Biroului Băncii Mondiale a mulțumit pentru urări și a menționat că instituția pe care o conduce va continua să sprijine dezvoltarea economică a țării noastre, inclusiv prin elaborarea în perioada următoare a unei noi strategii de țară, cu accent pe modernizarea infrastructurii, reforma  sistemului de educație, a pieței muncii și a sectorului sanitar, ca și pe componenta de risk management.

Banca Mondială este una dintre principalele surse de asistență în domeniul dezvoltării pentru țările lumii. Misiunea sa este eradicarea sărăciei și îmbunătățirea standardului de viață al populației din țările în dezvoltare. Instituția a fost înființată la 1 iulie 1944 în urma conferenței de la Bretton Woods (SUA), odată cu Fondul Monetar Internațional. Banca reunește 188 de țări membre, iar sediul său se află la Washington D.C.

Activitatea Grupului Băncii Mondiale în România a început în anul 1991 și cuprinde atât programe și proiecte publice, finanțate de către IBRD prin împrumuturi acordate direct statului, prin Ministerul Finanțelor Publice, cât și proiecte private, fără garanție de stat, prin sprijinul acordat de către IFC și MIGA.

Grupul Băncii Mondiale este format din cinci instituții financiare internaționale:

  • Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare/BIRD (International Bank for Reconstruction and Development/IBRD)
  • Corporația Financiară Internațională/CFI (International Finance Corporation/IFC)
  • Asociația Internațională de Dezvoltare/AID (International Development Association/IDA)
  • Agenția de Garantare Multilaterală a Investițiilor/AGMI (Multilateral Investment Guarantee Agency/MIGA)
  • Centrul Internațional de Reglementare a Diferendelor din Domeniul Investițiilor/CIGDDI (International Center for Settlement of Investments Disputes/ICSID).

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: