duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 septembrie, 2021

Executivul va avea o şedinţă vineri, de la ora 16.00, iar pe ordinea de zi a întrunirii ar putea fi inclus şi proiectul de ordonanţă de urgenţă privind programul de investiţii „Anghel Saligny”, au declarat surse guvernamentale, pentru News.ro.

Miniştrii USR PLUS nu vor participa la întrunirea Guvernului, ci doar la şedinţa coaliţiei, care a fost stabilită pentru ora 18.00.

Liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu a afirmat că premierul Florin Cîţu a pierdut susţinerea formaţiunii şi a anunţat că partidul a cerut PNL să facă o nouă nominalizare de premier.


La ședința de guvern de miercuri, premierul Florin Cîțu a încercat să pună pe ordinea de zi suplimentară OUG de aprobare a Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Miniștrii USR PLUS au părăsit ședința din cauză că varianta propusă spre adoptare nu conținea niciuna dintre propunerile de modificare cerute de partid, în ciuda asigurărilor repetate ale premierului că acceptă sugestiile primite.

(Citiți și: ”Analiză Expert Forum: Programul Saligny este de facto PNDL 3”)

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ședința de guvern a fost suspendată, apoi reluată seara, la ora 21,00, fără participarea celor 7 membri USR PLUS din echipa guvernamentală. OUG ”Anghel Saligny” nu a fost adoptată, dar premierul a anunțat revocarea din funcție a ministrului Justiției, Stelian Ion. Decretul de revocare a fost semnat joi dimineață de președintele Iohannis.

În acest moment, Florin Cîțu cere USR PLUS să facă o nouă nominalizare pentru Justiție, USR PLUS cere demisia premierului.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: