joi

23 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 aprilie, 2021

Premierul Cîțu a venit la reuniunea liderilor Coaliției însoțit de vicepremierul Hunor

Coaliţia aflată la guvernare nu a ajuns luni seara la o rezolvare a crizei guvernamentale, o nouă reuniune urmând să fie organizată marți, în condițiile în care atât USR-Plus cât și PNL rămân ferme pe poziții – PNL nu renunță la Florin Cîțu, USR-Plus nu renunță la coaliție, dar cere schimbarea prim-ministrului.

(Citiți și: ”BEx PNL / Ludovic Orban: Florin Cîțu are susținerea noastră totală, cine îl atacă pleacă acasă”)

Florin Cîțu: România trebuie guvernată

După 4 ore de discuții, premierul Florin Cîţu a venit la Digi24, unde a anunțat:

„Discutăm. Toate partidele şi-au pus opţiunile pe masă. Discutăm în continuare. Vă spun ce am spus şi azi-dimineaţă. România trebuie să fie guvernată. Cea mai bună opţiune pentru România este această coaliţie de guvernare. Aştept nominalizarea pentru Ministerul Sănătăţii, eu sper cât mai repede. Ministerul Sănătăţii este în vârful luptei cu pandemia şi avem nevoie de cineva care să se ocupe permanent de această luptă”.


Întrebat cum apreciază această criză, el a precizat că în opinia sa este „un moment”, în orice coaliţie fiind „normal să fie un astfel de moment”.

Dan Barna: Nu mai acordăm încrederea premierului

Și vicepremierul Dan Barna a făcut scurte declarații, la sediul Parlamentului:”Partidele și-au exprimat argumentele. Noi nu mai acordăm încrederea premierului Florin Cîțu. Vom continua mâine discuțiile, la ora 16.00. Ceea ce s-a întâmplat a fost să analizăm ipotezele și scenariile de lucru în baza cărora vom putea, sper eu, să ajungem într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt”.

Echipa USR-Plus prezentă la discuțiile din Coaliție a fost: Dan Barna, Dragoș Tudorache, Cătălin Drulă și Cristian Ghinea.

Kelemen Hunor: Vom găsi soluția bună pentru fiecare parte

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a spus că această coaliţie va merge mai departe, declarându-se convins că marți, după reluarea discuțiilor, „va fi găsită o soluție bună pentru fiecare în parte”.


„Suntem oameni responsabili, cu experiență politică, vom merge mai departe în această coaliție. Mâine la 16 continuă discuțiile, sunt convins că vom găsi soluția bună pentru fiecare parte. După 4 luni nu ne putem permite o tensiune mai mare”, a spus liderul UDMR.

Întrebat dacă e nevoie de intervenția președintelui în criza din alianță, Kelemen a răspuns: „Nu e nevoie, coaliția se descurcă”.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: