marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 octombrie, 2013

Statul a pierdut anual câte 230 de milioane de euro din cauza evaziunii fiscale în sectorul cărnii, după creşterea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) de la 19% la 24%, a declarat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Achim Irimescu.

„În momentul în care TVA a crescut de la 19% la 24%, sectorul cărnii spune că statul a pierdut sistematic 230 de milioane de euro pe an şi peste 70.000 de tone de carne au dispărut din zona albă în piaţa neagră. Cu cifre este uşor să dovedeşti că o astfel de măsură (de reducere a TVA la carne – n.r.) este binevenită”, a spus Achim Irimescu, în conferinţa de deschidere a Târgului Internaţional Carnexpo 2013.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

El a reamintit faptul că, din septembrie, a fost aplicat TVA redus la pâine, respectiv 9%, iar în prezent este important controlul, pentru a se vedea eficienţa măsurii, care a urmărit reducerea evaziunii fiscale în sector.


„În mod sigur, dacă reuşita în sectorul pâinii va fi cea scontată, se va trece la reducerea TVA la carne şi, de ce nu, la lapte, pentru că în statele din Vest TVA la produsele alimentare este 6 – 7%”, a declarat secretarul de stat, citat de AGERPRES.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: