marți

28 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 mai, 2022

Proporția companiilor care investesc în procesarea și analiza datelor lor, pentru a-și fundamenta deciziile, a crescut în doi ani de la 35% până la 53% din totalul participanților la sondajele EY de specialitate. Problema e că deficitul de competențe reprezintă o constrângere pentru companiile care doresc să facă saltul către o organizaţie centrată pe date.

„Liderii de companii se pregătesc să intre într-o nouă eră, în care operațiunile, procesul decizional și interacțiunile cu clienții și angajații vor fi determinate de (procesarea și analiza de) date”– spune o concluzie a studiului EY Tech Horizon 2022,  prezentat vineri de EY România.

Directorii generali ai companiilor sondate caută să obțină valoarea maximă din investițiile lor în tehnologie mai ales printr-o nouă infrastructură tehnologică de cloud (49% din răspunsuri), prin internetul lucrurilor (IoT, 42%) și prin inteligență artificială (AI,35%).


Studiul a rezultat din sondarea a 1.668 de directori  ai companiilor cu venituri de peste un milliard de dolari din 12 țări ale lumii. Sondajul a fost realizat la sfârșitul anului trecut.

Cum se extrage valoare din investițiile în procesarea datelor

Companiile plănuiesc să extragă valoare din investițiile în procesarea datelor lor prin:

  • anticiparea tendințelor și nevoilor clienților (44% din răspunsuri),
  • crearea de noi produse (42%) și
  • îmbunătățirea produselor și operațiunilor existente (34%).

În același timp, liderii de afaceri vorbesc despre bariere semnificative în calea executării planurilor lor de transformare în ceea ce privește datele și tehnologia.

(Citiți și:CONFERINȚA LIVE ONLINE CoronaDigitalizarea: Soluții de accelerare a interacțiunii online dintre stat și companii”)

Mai mult de o treime dintre directorii intervievați (35%) au menţionat costul ridicat al tehnologiei ca fiind principala provocare. Urmează problemele legate de cerințele complexe de securitate și confidențialitate (27%), respective de complexitatea integrării mai multor sisteme (25%).


Și 71% dintre respondenți menționând creşterea cheltuielilor pentru dezvoltarea competențelor tehnologice.

Participanții au indicat provocările legate de:

  • o perfecționare reușită (30%),
  • lupta pentru a păstra talentele calificate existente (29%) și
  • cerințele ridicate de remunerare (25%) ca fiind principalele obstacole în calea dobândirii de competențe digitale.

Deficitul structural de talente îi face pe conducătorii afacerilor să pună accentual pe perfecționarea și retenția resirselor umane: 70% dintre respondenți prefer recalificarea mai degrabă decât angajarea, mai spune studiul EY Tech Horizon 2022.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: