vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 ianuarie, 2021

Școlile nu se vor redeschide pe 11 ianuarie în format fizic, data programată în calendarul anului școlar, spune Ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu susține că își dorește ca elevii să revină în bănci cât mai repede posibil, în măsura în care situația epidemiologică o va permite, în calcul fiind luată data de 8 februarie.

Într-o declarație făcută pentru Știrile ProTV, Sorin Câmpeanu a afirmat: ”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ne dorim ca situaţia epidemiologică să permită. Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confurntă cu aceeaşi problemă″.


Conform calendarului şcolar actual, elevii sunt în vacanţă până pe 11 ianuarie când vor relua cursurile, online, urmând ca pe 30 ianuarie să intre din nou în vacanţă intersemestrială timp de o săptămână, până pe 8 februarie.

Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie, spune ministrul educaţiei.

Asta dacă nu va exista o explozie a numărului de cazuri de Covid-19 după Crăciun şi Revelion.

Totodată, ministrul educaţiei spune că este absolut necesar să revină în bănci şi elevii de clasa a-8-a şi a-12-a, care anul viitor vor susţine examenele naţionale, dar şi elevii din mediul rural care nu au avut acces la cursuri online şi care nu pot avea acum mediile încheiate pentru că profesorii nu le-au dat note.


Nu se ştie încă dacă elevii din toate aceste categorii vor reveni la şcoală în acelaşi timp sau pe etape.

Sorin Campaneau: ”Se apropie finalul semestrului 1. Există pericolul neîncheierii mediilor pentru un număr mare de elevi. Am cerut o situaţie în acest sens cu termen pe 11 ianuarie care să fie o radiografie reală completă a elevilor pe fiecare judeţ”.

În funcţie de situaţia pe care inspectoratele şcolare o vor trimite la minister, dar şi după o analiza făcută de reprezentanţii din sănătate, la mijlocul lunii ianuarie se va lua o decizie finală cu privire la redeschiderea şcolilor.

Cadrele didactice şi personalul auxiliar din învăţământ fac parte din a doua etapă de vaccinare anti Covid.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: