vineri

8 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 iunie, 2019

Mark Esper

Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi înlocuirea lui Patrick Shanahan la conducerea Pentagonului. Shanahan a renunțat la post în urma unor acuzaţii de violenţă domestică.

În fruntea Pentagonului a fost numit interimar ministrul-adjunct al apărării însărcinat cu Forţele Terestre ale SUA, Mark Esper.

De la începutul anului Pentagonul nu a fost condus de un ministru confirmat de Senat.


„Ministrul interimar al apărării Patrick Shanahan, care a făcut o muncă minunată, a decis să renunţe la procesul de confirmare (ca ministru deplin) pentru a consacra mai mult timp familiei sale”, a transmis pe Twitter președintele american.

Potrivit cotidianului USA Today, Biroul Federal de Investigaţii (FBI) anchetează, în cadrul procesului de confirmare, asupra acuzaţiilor de violenţă conjugală care datează din 2010 la adresa lui Shahanan, astăzi divorţat.

„Îi mulţumesc lui Pat (Patrick) pentru excelenta sa muncă şi îl voi numi pe secretarul armatei, Mark Esper, drept nou ministru interimar al apărării”, a mai notat Donald Trump.

Fost numărul doi al Departamentului Apărării, Patrick Shanahan, 56 de ani, a fost numit ministru interimar după demisia neaşteptată a lui Jim Mattis la sfârşitul lui decembrie 2018, pe fondul profundelor dezacorduri cu Donald Trump, în special privind retragerea trupelor americane din Siria. 


Shanahan urma să devină titularul cu drepturi depline al postului, dar în urma verificărilor (obișnuite pentru ocuparea unui post important în amdinistrația americană), FBI a aflat despre un caz de violenţă domestică în care Shanahan şi fosta sa soţie au fost implicaţi acum nouă ani.

Informaţiile au ajuns în presă, fiind publicate de către cotidianul USA Today.

Din cauza acestor dezvăluiri, Patrick Shanahan a anunţat că nu mai doreşte să ocupe funcţia.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: