luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 aprilie, 2022

Armata ucraineană a anunțat un nou schimb de prizonieri de război ruşi şi ucraineni, care a avut loc joi în regiunea Herson, parţial controlată de forţele militare ruse, scrie AFP citată de Agerpres.

„După negocieri tensionate, am reuşit să încheiem acorduri asupra unui schimb de prizonieri în regiunea satului Posad-Pokrovske, unde patru prizonieri ai armatei ruse au fost schimbaţi contra a cinci prizonieri de-ai noştri”, a anunţat Comandamentul Sud al armatei ucrainene pe pagina sa de Facebook.

Capitala regională Herson, ca şi mai multe alte localităţi din această regiune de coastă, se află sub controlul armatei ruse de la începutul lunii martie.

Mai multe schimburi de militari şi de civili au avut deja loc între ucraineni şi ruşi de la începutul invaziei, pe 24 februarie, fără a fi sistematic confirmate de cele două părţi. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a propus săptămâna aceasta ca prizonieri ucraineni deţinuţi în Rusia să fie eliberaţi în schimbul deputatului şi omului de afaceri ucrainean Viktor Medvedciuk, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Autorităţile ucrainene au anunţat marţi arestarea lui Viktor Medvedciuk, 67 de ani, deputat şi om de afaceri ucrainean prorus, care fugise din arestul de la domiciliu după declanşarea ofensivei ruse în Ucraina.

Kievul a anunţat joi că 30 de ucraineni au fost eliberaţi în cadrul unui nou schimb de prizonieri, fără a preciza însă numărul soldaţilor ruşi eliberaţi la schimb.Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: