joi

26 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 iulie, 2012

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, firma Euro Insol, a anunțat săptămâna aceasta că a denunțat cinci contracte bilaterale care păgubeau compania energetică de stat.

Astfel, au fost denunțate un contract cu Euro PEC, două cu EFT şi două cu Alpiq.

Au mai rămas însă patru companii ale ”băeiților deștepți” cu contracte la Hidroelectrica: Alro, Energy Holding, Electrocarbon şi Elsid, însă administratorul judiciar susține că le va clarifica până la sfârșitul acestei luni.


În schimb, Electromagnetica a obținut prelungirea contractului cu Hidroelectrica, însă la un preț al curentului furnizat crescut de la 130 lei/MWh la 198,6 lei/MWh.

”În raportul administratorului special se preconizează că nu se va ajunge la o înţelegere cu intermediarii în această săptămână, urmând ca până la sfârşitul lunii să fie denunţate şi aceste contracte. (…) Sperăm ca administratorul judiciar şi administratorul special să readucă Hidroelectrica la starea normală de funcţionare, respectiv la ieşirea din insolvenţă, până cel târziu la începutul trimestrului IV al acestui an”, a declarat vineri ministrul Economiei, daniel Chițoiu.

Conform acestuia, Hidroelectrica a fost păgubită cu circa 1,2-1,3 miliarde euro prin contractele bilaterale.

Numai din cele două contracte denunțate, cu Alpiq RomEnergie şi Alpiq RomIndustries, Hidroelectrica a pierdut circa 190 de milioane de euro în ultimii ani, potrivit datelor primite de Gandul.info de la Euro Insol.


Situația companiei Hidroelectrica a fost discutată și în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), joi.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: