duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 ianuarie, 2021

Salariul minim crește anul acesta până la un net de 1.386 de lei, conform Hotărârii de guvern adoptate miercuri.

Salariul crește cu 70 de lei, de la 2.230, până la 2.300 de lei.

De această majorare vor beneficia aproximativ 1,4 milioane de angajați, respectiv în jur de 26,4 % din cei 5.300.000 de salariați activi, conform datelor Ministerului Muncii.


„Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.300 lei lunar, pentru un program normal
de lucru în medie de 169,333 ore pe lună, reprezentând 13,583 lei/oră”, se arată în documentul aprobat miercuri de Guvern.

Pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, fără a include sporuri şi alte adaosuri, se stabilește la suma de 2.350 lei lunar.

În discuțiile desfășurate în cadrul Consiliului Naţional Tripartit, majoritatea patronatelor a cerut o înghețare a salariului minim la valoarea actuală, de 2.230 lei, în contextul pandemiei de coronavirus. de cealaltă parte, sindicatele au solicitat aplicarea mecanismului utilizat anul trecut,  care ar fi dus la un brut de 2.400 de lei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Inflația pe anul 2020 a fost de 1,8%.


Nemulțumite de valoarea majorării, mai multe sindicate au anunțat proteste până la adoptarea legii bugetului pentru anul în curs.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: