duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 iunie, 2022

Oraşul Severodoneţk din Donbas, estul Ucrainei, scena unor lupte aprige de mai multe săptămâni, a fost “ocupat în întregime” de armata rusă, a anunţat sâmbătă primarul Oleksandr Striuk, transmite AFP, potrivit Agerpres.

“Oraşul a fost în întregime ocupat de ruşi”, a declarat el, la televiziunea ucraineană, la finalul după-amiezii.

Armata ucraineană îşi anunţase joi retragerea din această localitate de circa 100.000 de locuitori, pentru a putea apăra mai bine oraşul vecin Lisiceansk.


Tot în după-amiaza de sâmbătă, separatiştii proruşi au anunţat că, împreună cu forţele ruse, au preluat controlul asupra uzinei chimice Azot din Severodoneţk şi au “evacuat” mai mult de 800 de civili care se refugiaseră acolo.

Forţele ruse şi aliaţii lor proruşi “au preluat controlul total al zonei industriale a uzinei Azot”, a scris pe Telegram un reprezentant al separatiştilor, Andrei Marociko.

Lupta pentru orașul Severodonețk ar putea decide rezultatul războiului din estul Ucrainei, a declarat președintele Volodimir Zelenski, la începutul lunii.

„În multe privințe, acolo se decide soarta Donbasului”, a spus el, în timp ce lupte intense se dădeau pe centura industrială a orașului, între armata ucraineană și forțele ruse și separatiste.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: