duminică

16 ianuarie, 2022

Rusia anunță că a descoperit cel mai mare zăcământ din aur din lume, în Siberia

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 octombrie, 2020

Polyus PJSC, cel mai mare producător de aur din Rusia, a anunțat că depozitul Sukhoi Log pe care îl deține are cele mai mari rezerve de aur din lume. Potrivit Bloomberg, e vorba de un depozit ce  nu este încă exploatat.

Un audit recent a scos la iveală că la Sukhoi Log se află 40 de milioane de uncii, calculate pe baza standardelor internaționale JORC, cu un conținut de aur de circa 2,3 grame pe tonă, a declarat directorul executiv al companiei, Pavel Grachev.

Asta înseamnă că zăcământul, unde se află un sfert din rezervele de aur ale Rusiei, depășește ca mărime depozitele deținute de Seabridge Gold Inc.: KSM project din Canada și Donlin Gold din Alaska, ce erau considerate cele mai mari din lume.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Perimetrul Sukhoi Log, amplasat în regiunea izolată Irkutsk din Siberia, a fost descoperit de geologii sovietici în 1961 și analizat în anii ‘70. În 2017, guvernul rus a vândut prin licitație zăcămintele companiei Polyus și unei companii partenere, ce a fost ulterior cumpărată de firma de minierit.

La începutul acestui an, Polyus a anunțat că se va concentra pe proiecte de dimensiuni mai mici și pe reducerea datoriei, înainte de a începe exploatarea acestui perimetru. Primele detalii referitoare la  producția estimată și investițiile de la Sukhoi Log vor fi oferite în cadrul unui studiu de prefezabilitate ce va fi gata la finele lunii. Anterior, reprezentanții companiei au anunțat că valoarea totală a costurilor de exploatare ar putea ajunge la 2,5 miliarde de dolari și producția anuală la 1,6 milioane de uncii.


Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr