joi

25 iulie, 2024

14 octombrie, 2016

assad putinPreședintele Vladimir Putin a ratificat acordul cu guvernul sirian prin care se permite Rusiei să utilizeze pe termen nedefinit baza aeriană Hmeimim din Siria, anunță Reuters, care citează un comunicat de la Kremlin.

Baza aeriană Hmeimin este folosită de aviația rusă pentru lansarea de atacuri împotriva forțelor opozante regimului Bashar al-Assad.

Kremlinul a mai anunțat că costurile asociate acordului ratificat de Vladimir Putin cu guvernul sirian se încadrează în planificarea bugetară anuală a ministerului Apărării.

sattelite image syria
BBC a publicat în septembrie imagini din satelit care prezintă începutul lucrărilor la baza aeriană din apropiere de Latakia

Baza a fost construită de Rusia începând cu septembrie 2016, la scurt timp după ce armata rusă a început intervențiile militare în Siria.

Agenţia de presă Reuters relata, pe data de 10 septembrie, citând surse de la Washington, că Moscova a trimis în Siria unități de locuințe prefabricate, echipament militar convenţional, ambarcaţiuni de desant, avioane, dar şi „un mic grup de infanterie”.

syria-mapRusia a mai anunțat la mijlocul acestei săptămâni ca urmează să construiască o bază navală permanentă- pe modelul celei deținute în Peninsula Crimeea- în portul sirian Tartus, deja folosit de navele de război rusești.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: