sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 aprilie, 2021

Rusia a blocat zborurile deasupra peninsulei anexate Crimeea și pe un culoar ce traversează Marea Neagră, din cauza unor exerciții militare navale și aeriene care au loc această săptămână. Informația a fost publicată de agenția Interfax, pe baza unei alerte pentru piloți, citată de The Moscow Times.

Așa-numitul „aviz către aviatori” (NOTAM), emis pentru a avertiza piloții cu privire la potențiale pericole, se aplică în zonele teritoriale de pe coasta de sud a Crimeei și unei părți a apelor internaționale din largul Mării Negre, în perioada 20-24 aprilie.


„Zona a fost declarată temporar periculoasă pentru zborurile aeronavelor”, arată alerta, care precizează că restricțiile se aplică pentru o altitudine maximă de 19.000 de metri.

Peste 20 de nave de război ale Flotei Mării Negre au efectuat exerciții comune cu avioane de atac Suhoi Su-25, potrivit Interfax.

Ministerul Apărării din Rusia anunțase anterior că a închis navigația în anumite părți ale Mării Negre pentru nave militare și oficiale străine, de la mijlocul lunii aprilie până la sfârșitul lunii octombrie.

Marea Britanie ar intenționa să trimită două nave de război în Marea Neagră în luna mai pentru a-și manifesta solidaritatea cu Ucraina, după ce marina americană și-a abandonat planul inițial de a desfășura două nave de război în zonă.


Închiderea zborurilor și a navigației are loc în condițiile în care Rusia a adus, conform estimărilor UE, în jur de 100.000 de soldați (Josep Borell vorbea luni de 150.000 de soldați, informația fiind ulterior amendată de biroul Înaltului Reprezentant UE pentru politică externă) în apropiere de Ucraina și în Crimeea.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit Washingtonului, care avansa cifra de 80.000 de soldați, este cea mai mare acumulare de trupe de când a izbucnit conflictul dintre forțele ucrainene și separatiștii proruși, în 2014.

Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) a emis în weekend o alertă NOTAM care avertiza companiile aeriene americane să dea dovadă „extremă prudență” în zonele din apropierea frontierei dintre Rusia și Ucraina.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: