marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 martie, 2022

Rusia interzice exportul în Uniunea Economică Eurasiatică (UEE) de zahăr alb şi zahăr brut până pe 31 august şi exportul de cereale (grâu, secară, orz şi porumb) până pe 30 iunie, scrie Reuters citată de Agerpres.

„Nu există condiţii pentru riscul unei penurii de produse alimentare sau pentru o reducere a gamei de produse. Nu este necesar să alimentăm artificial cererea cu achiziţii pentru viitor”, a declarat vicepremierul rus Viktoria Abramchenko, care a adăugat că „ne vom reorienta către alte pieţe, vom extinde parteneriate cu ţări prietenoase”.

Rusia este cel mai mare exportator mondial de grâu, iar principalii săi clienţi sunt Egiptul şi Turcia.

Directorul firmei de consultanţă IKAR, Dmitry Rylko, estimează că o cantitate cuprinsă între 6 şi 6,5 milioane de tone de grâu riscă să nu ajungă pe piaţa internaţională ca urmare a deciziei guvernului rus condus de Mihail Mişustin.


Totul în condiţiile în care exporturile de grâu ale Rusiei sunt cu aproximativ 45% mai mici comparativ cu sezonul precedent din cauza unei recolte mai mici, a taxelor la export şi a unor cote la export pe care Moscova le utilizează începând de anul trecut pentru a stabiliza preţul alimentelor pe piaţa locală.

Rusia este fondatoarea Uniunii Economice Eurasiatice, alături de Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: