joi

8 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 mai, 2021

Aparent fără motiv de a interveni în disputa aviatică a UE cu Belarus, autoritatea aviatică din Rusia a forțat joi Austrian Airlines să își anuleze zborul Viena – Moscova.

Air France, anunță The Guardian, a anulat la rândul său de 2 ori zborurile Paris – Moscova, miercuri și joi, după ce i-a fost interzis să aterizeze în Rusia.

Ambele companii aeriene se conformaseră recomandării emise de Agenția Europeană pentru Securitatea Aviației de a evita spațiul aerian al Belarus și afișaseră noi rute de zbor.


Decizia europeană a apărut după ce o cursă Ryanair Grecia – Lituania a fost deturnată de Belarus, care a arestat doi dintre pasagerii cursei – pe jurnalistul bielorus Roman Protasevici, stabilit în Polonia, și pe prietena acestuia, rusoaica Sofia Sapega.

Președintele Belarus Alexandr Lukashenko se întâlnește vineri, la Soci, cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Este foarte probabil ca soarta Sofiei Sapega să fie decisă în cursul acestei întâlniri, eliberarea acesteia depinzând de disponibilitatea lui Vladimir Putin de a-i cere lui Lukașenko acest lucru, transmite BBC.

Secția din Rusia a postului britanic afirmă că, până în acest moment, Kremlinul nu a exprimat public nicio îngrijorare legată de reținerea în Belarus a cetățeanului rus.

Potrivit The Guardian, nu este clar dacă acțiunea Moscovei este una temporară sau de durată, ultima variantă deschizând calea adoptării de către autoritățile UE a unor măsuri similare împotriva companiei naționale Aeroflot.


Neclaritățile apar în condițiile altor companii aeriene (British Airways și KLM) le-a fost permisă aterizarea la Moscova deși utilizează și acestea noi rute de zbor către Rusia.

Organizația Internațională a Aviației Civile a decis joi să deschidă o investigație asupra deturnării zborului Ryanair de către aviația militară a Belarus.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: