joi

27 ianuarie, 2022

Rusia – demonstrație de forță în Marea Neagră: Exerciții cu muniție de război ale unei fregate, după raiduri cu bombardiere

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 august, 2018

Fregata Amiral Grigorovici a efectuat un exerciţiu de trageri cu muniţie de război în Marea Neagră, nu mult  după ce bombardiere rusești fuseseră interceptatede avioane de vânătoare britanice, staționate  în România.

A fost pentru prima dată când o navă din cadrul Flotei ruse din zonă a utilizat o rachetă de croazieră Kalibr pentru a lovi o ţintă navală, au anunţat autorităţile militare ruse citate de Mediafax.

„În conformitate cu planul de antrenament de luptă, fregata Amiral Grigorovici din cadrul Flotei Mării Negre a efectuat un exerciţiu de trageri cu muniţie de război pentru a lovi cu sistemul de rachete Kalibr o ţintă de suprafaţă într-un poligon naval din Marea Neagră”, a comunicat biroul de presă al Flotei ruse.


A fost pentru prima dată când o navă de suprafaţă din cadrul Flotei Mării Negre a efectuat un exerciţiu de trageri cu sistemul de rachete de precizie Kalibr, a precizat biroul de presă.

„Racheta a lovit cu succes ţinta ce simula o navă inamică aflată la o distanţă de aproximativ 40 de mile nautice (circa 80 de kilometri)”, potrivit autorităţilor ruse

Anterior, avioane britanice de tip Eurofighter Typhoon fuseseră trimise luni de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu „ca reacţie la prezenţa a şase bombardiere de tip Suhoi Su-24 Fencer care zburau în apropierea spaţiului aerian NATO, deasupra Mării Negre”, spune un comunicat al Forţelor Aeriene Regale britanice citat de agenţia AFP și Mediafax.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Bombardierele ruse s-au îndepărtat în direcţia Crimeea.


„Operaţiunea face parte din misiunea de poliţie aeriană consolidată a NATO în virtutea căreia Forţele Aeriene Regale acţionează pentru a descuraja orice agresiune a Rusiei, pentru a le oferi asigurări pritenilor români şi pentru implementarea angajamentului Marii Britanii pentru securitatea colectivă” a statelor NATO, precizează instituţia.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr