miercuri

29 mai, 2024

7 decembrie, 2020

Rusia își întărește forțele din enclava Kaliningrad și a format deja o divizie de asalt motorizată, care include un regiment de tancuri, a declarat luni un amiral rus. Oficialul rus a explicat mișcarea invocând ”răspunsul necesar la acumularea de forțe NATO în apropiere”.

Kaliningrad, deja puternic militarizată, este o regiune rusă la Marea Baltică, dispusă între membrii UE Lituania și Polonia. Moscova a capturat regiunea de la Germania spre sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Kaliningrad găzduiește centrul de comandă al Flotei ruse de la Marea Baltică.

Potrivit Reuters, amiralul Flotei Baltice Alexander Nosatoveste, citat de Steaua Roșie, publicație a Armatei, a explicat că decizia de întărire a efectivelor militare rusești este o consecință a faptului că NATO a detașat în apropierea granițelor Rusiei o unitate  de tancuri și mai multe unități tactice multinaționale.


”Ca răspuns la aceste amenințări, conducerea forțelor armate a fost obligată să ia contramăsuri. Una dintre acestea o reprezintă detașarea unei divizii motorizate de atac, care se alătură Corpului de armată al Flotei Baltice. Noua unitate are în componență artilerie și un regiment de tancuri”, a afirmat amiralul Alexander Nosatoveste.

Amiralul Flotei Baltice a mai precizat că în Kaliningrad vor fi trimise 30 de tancuri T-72B3M, o corvetă dotată cu rachete de croazieră și avioane de vânătoare Sukhoi SU-30SM.

Decizia Rusiei apare în perioada de minim istoric, de după încheierea Războiului Rece, al relațiilor între Occident și Rusia, provocate de o serie de incidente imputabile Rusiei, începând cu anexarea Peninsulei Crimeea, în 2014, și culminând cu implicarea în războiul din Siria sau tentativele de infuențare a alegerilor din mai multe state vestice.


Articole recomandate:

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: