sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 decembrie, 2020

Rusia își întărește forțele din enclava Kaliningrad și a format deja o divizie de asalt motorizată, care include un regiment de tancuri, a declarat luni un amiral rus. Oficialul rus a explicat mișcarea invocând ”răspunsul necesar la acumularea de forțe NATO în apropiere”.

Kaliningrad, deja puternic militarizată, este o regiune rusă la Marea Baltică, dispusă între membrii UE Lituania și Polonia. Moscova a capturat regiunea de la Germania spre sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Kaliningrad găzduiește centrul de comandă al Flotei ruse de la Marea Baltică.

Potrivit Reuters, amiralul Flotei Baltice Alexander Nosatoveste, citat de Steaua Roșie, publicație a Armatei, a explicat că decizia de întărire a efectivelor militare rusești este o consecință a faptului că NATO a detașat în apropierea granițelor Rusiei o unitate  de tancuri și mai multe unități tactice multinaționale.


”Ca răspuns la aceste amenințări, conducerea forțelor armate a fost obligată să ia contramăsuri. Una dintre acestea o reprezintă detașarea unei divizii motorizate de atac, care se alătură Corpului de armată al Flotei Baltice. Noua unitate are în componență artilerie și un regiment de tancuri”, a afirmat amiralul Alexander Nosatoveste.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Amiralul Flotei Baltice a mai precizat că în Kaliningrad vor fi trimise 30 de tancuri T-72B3M, o corvetă dotată cu rachete de croazieră și avioane de vânătoare Sukhoi SU-30SM.

Decizia Rusiei apare în perioada de minim istoric, de după încheierea Războiului Rece, al relațiilor între Occident și Rusia, provocate de o serie de incidente imputabile Rusiei, începând cu anexarea Peninsulei Crimeea, în 2014, și culminând cu implicarea în războiul din Siria sau tentativele de infuențare a alegerilor din mai multe state vestice.


Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: