joi

13 iunie, 2024

15 aprilie, 2022

Rusia a trimis marți o notă diplomatică Statelor Unite în care avertizează că livrările de armament întrețin conflictul din Ucraina și ar putea aduce „consecințe imprevizibile” pentru statele care trimit ajutoare militare pentru Kiev.

Nevoită să reacționeze la numeroase presiuni externe, Rusia a mai avertizat cu aceleași tip de ”consecințe” și Finlanda și Suedia, pentru dorința lor de a adera la NATO.

Potrivit The Guardian, nota de protest a fost înmânată diplomației americane cu o zi înainte ca președintele Joe Biden să anunțe, miercuri, noul pachet de asistență militară acordat Ucrainei.


Experții americani sugerează că Moscova, care a etichetat convoaiele cu arme care vin în Ucraina ca fiind ținte militare legitime dar care încă nu le-a atacat, s-ar putea pregăti să facă acest lucru.

„Au luat în vizor depozite de aprovizionare în Ucraina. Adevărata întrebare este dacă vor merge mai departe, să încerce să lovească convoaiele de aprovizionare, poate chiar depozitele din țările NATO de lângă Ucraina”, a spus George Beebe, fost director de analiză din cadrul CIA și consilier privind Rusia pentru fostul vicepreședinte Dick Cheney.

Dacă forțele ruse se blochează în următoarea fază a războiului, așa cum au făcut în prima fază, „atunci cred că șansele ca Rusia să țintească livrările NATO pe teritoriu NATO cresc considerabil”, a spus George Beebe.

Continuând pe linia amenințărilor, purtătorul de cuvânt al ministerului rus al afacerilor externe, Maria Zaharova, a spus că decizia de a adera la NATO vehiculată de Finlanda și Suedia poate avea ”consecințe nefaste”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: