sâmbătă

4 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 octombrie, 2022

Președintele Aleksandr Lukașenko a declarat că Belarus și Rusia vor desfășura o forță militară comună ca răspuns la ceea ce el a numit o agravare a tensiunilor la granițele vestice ale țării, anunță Reuters.

Aleksandr Lukașenko a spus că cele două țări au început să își reunească forțele în urmă cu două zile, se pare că după explozia de pe podul Kerci.

Președintele Lukașenko a acuzat Ucraina că pregătește un atac asupra Belarus și de aceea Minsk a luat decizia de a riposta. Președintele Belarus nu a precizat unde, cum și când va actiona grupul militar comun cu Rusia.

Președintele Aleksandr Lukașenko a spus că a fost avertizat duminică în legătură cu o posibilă lovitură asupra Belarus de pe teritoriul Ucrainei, scrie și agenția rusă de presă TASS.

”Stăpânii lor îi împing să declanșeze un război împotriva Belarusului pentru a ne atrage și pe noi în el. Să se ocupe de Rusia și de Belarus în același timp”, a declarat liderul de la Minsk, potrivit presei rusești de stat.

Armata rusă a folosit Belarus ca punct de pregătire pentru invazia Ucrainei, trimițând trupe și echipamente staționate în Belarus pentru a ataca pe direcția Kiev. Ucraina a fost bombardată de pe teritoriul Belarus.


În ultimele 2 luni, Vladimir Putin a pus presiune constantă asupra lui Aleksandr Lukașenko pentru ca armata Belarus să se alăture invaziei Ucrainei. În martie 2022, președintele Lukașenko asigura public că armata Belarus nu va intra în Ucraina.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: