marți

23 aprilie, 2024

14 august, 2022

Compania rusă Gazprom a intensificat fluxurile către Ungaria prin conducta Turkstream care aduce gaze către Ungaria prin Serbia, a declarat sâmbătă un oficial al Ministerului de Externe ungar, potrivit Reuters.

Ungaria, membră a Uniunii Europene, a menținut ceea ce numește ”relații pragmatice” cu Moscova de la invazia Ucrainei de către Rusia, creând tensiuni cu alte state membre ale Uniunii Europene, dornice să adopte o linie mai dură.

Ungaria, care este dependentă în proporție de 85% de gazul rusesc, se opune ferm ideii oricăror sancțiuni UE asupra importurilor de gaze rusești, iar prim-ministrul Viktor Orban a făcut lobby pentru a obține o scutire de la sancțiunile UE asupra importurilor de țiței rusești.


Ministrul de Externe Peter Szijjarto s-a întâlnit luna trecută cu omologul său rus Serghei Lavrov la Moscova, discuțiile vizând suplimentarea cantităților de gaze livrate Ungariei cu încă 700 de milioane de metri cubi de gaz, pe lângă un acord de furnizare pe termen lung existent cu Rusia.

Conform unui acord ulterior, Gazprom a început să intensifice fluxurile de gaze către Ungaria vineri, a declarat într-un comunicat de presă secretarul de stat al Ministerului de Externe ungar, Tamas Menczer.

Menczer a spus că Gazprom va adăuga 2,6 milioane de metri cubi de gaz suplimentar pe zi livrărilor convenite anterior prin Turkstream până în august, volumul livrărilor din septembrie fiind încă supus negocierilor.

Rezervele Ungariei au ajuns la doar 2,84 miliarde de metri cubi de gaz până la jumătatea lunii iulie, cel mai scăzut nivel din ultimii cinci ani, potrivit datelor furnizate de autoritatea națională de reglementare a energiei.


Conform unui acord semnat anul trecut, înainte de începerea războiului în Ucraina, Ungaria primește 3,5 miliarde de metri cubi (bcm) de gaz pe an prin Bulgaria și Serbia în cadrul acordului său pe termen lung cu Rusia și încă 1 miliard de metri cubi printr-o conductă. din Austria.

Acordul cu Gazprom este pe 15 ani, cu opțiune de modificare a cantităților achiziționate după 10 ani.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: