luni

23 mai, 2022

Rusia a demarat campania de vaccinare împotriva COVID-19 cu Sputnik V

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 decembrie, 2020

Moscova a început distribuirea vaccinului Sputnik V în 70 de clinici din capitală, Rusia devenind prima țară din lume care lansează campania de imunizare împotriva COVID-19, transmite Reuters.

Vaccinul va fi disponibil, în primă fază, categoriilor de persoane care prezintă un risc mare de infectare, precum doctorii și personalul medical, profesorii sau muncitorii sociali. Aceștia vor beneficia de vaccinare gratuită.

Vârsta maximă pentru vaccinare este de 60 de ani, iar persoanele cu probleme de sănătate serioase, femeile însărcinate sau persoanele care au suferit de boli respiratorii în ultimele două săptămâni nu se vor putea vaccina.


“În primele cinci ore de la anunțare, cinci mii de persoane s-au înscris pentru vaccinarea împotriva Covid-19 – doctori, profesori, muncitori sociali, cei care prezintă cel mai mare risc de infectare la momentul actual” a anunțat primarul Moscovei, Sergei Sobyanin.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Moscova, epicentrul focarului de coronavirus din Rusia, a înregistrat 7.993 de cazuri noi peste noapte, de la 6.868 cu o zi înainte și cu mult peste cifrele zilnice de aproximativ 700 de la începutul lunii septembrie.

Vaccinul Sputnik V dezvoltat de Rusia se administrează în două doze, la o distanță de 21 de zile.


Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: