vineri

27 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 septembrie, 2013

Soarta proiectului minier de la Roșia Montană, care a stârnit furia publică și a dus la proteste masive, depinde de un râu protejat de legislația europeană, a declarat ministrul Rovana Plumb, în fața Comisiei parlamentare speciale, anunță AFP.

Compania canadiană Gabriel Resources speră să extragă de la Roșia Montană 300 de tone de aur și 1.600 de tone de argint într-o perioadă de 16 ani, dar planurile depind de devierea râului Corna.

„Directiva Europeană a apei, inclusă în legislația românească, stipulează că nu se poate devia cursul unui râu decât pentru un proiect de interes public excepțional”, a spus ministrul.


„Așadar, nu putem merge mai departe cu procedurile pe mediu până când Parlamentul nu adoptă legea, declarând proiectul de interes public excepțional”, a subliniat ea.

Proiectul nu se derula fără avizul ministrului de Mediu.

Fostul ministru al Mediului Attila Korodi a declarat pentru AFP că această chestiune a râului ar putea pune o problemă insurmontabilă în fața proiectului.

„Dacă proiectul minier nu dobândește statutul de interes public, râul nu poate fi deviat, ceea ce înseamnă că mina nu poate fi construită așa cum se programase inițial”, a spus Korodi.


„Râul Corna poate într-adevăr, bloca proiectul proiectul minier pentru totdeauna, a adăugat fostul ministru.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: