luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 martie, 2014

Efortul bugetar pe anul 2014 pentru aplicarea indicelui de corecţie pentru persoanele pensionate după 2011 se ridică la 250 de milioane de lei, a anunţat luni ministrul Muncii, Rovana Plumb.

În 2013, când s-a aplicat prima dată indicele de corecţie prevăzut în Legea 263, efortul bugetar a fost de 132 de milioane de lei, dar suma creşte în 2014 pentru că vor fi incluşi cei pensionaţi în 2013 şi în acest an.

Este vorba despre aplicarea unui indice, în funcţie de câştigurile salariale ale celui pensionat, care va majora pensiile vizate cu o medie de 63 de lei.


Ministrul a anunţat într-o conferinţă de presă organizată luni că numărul pensionarilor care vor beneficia, până în martie, de aplicarea acestui indice este de 234.000 de persoane. Este vorba de aplicarea indicelui pentru lunile noiembrie şi decembrie 2013, suma totală necesară fiind de 23 de milioane de lei.

Recalcularea pensiilor s-a decis printr-o Ordonanţă de Urgenţă adoptată în decembrie 2013, ca urmare a unei decizii Curţii Constituţionale, din noiembrie 2013, referitoare la pensiile de după ianuarie 2011.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: