luni

15 iulie, 2024

25 mai, 2023

Guvernatorul Ron DeSantis şi-a depus oficial, miercuri, candidatura pentru nominalizarea din partea Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din 2024.

Republicanii vor alege între Ron DeSantis și Donald Trump, restul potențialilor candidați având în sondaje șanse foarte slabe la nominalizare.

În ceea ce privește sondajele interne trebuie precizat că Donald Trump conduce detașat această cursă de nominalizare.

Fost ofițer de marină, Ron DeSantis a fost ales în 2018 guvernator al statului Florida, cu sprijinul lui Donald Trump, aflat atunci la Casa Albă.

De la acel moment, Ron DeSantis s-a distanțat de președinte și a început să câștige popularitate cu poziționări ultraconservatoare pe temele educației și imigrației. El a câștigat din nou postul de guvernator în 2022, fără sprijinul lui Trump.


Ron DeSantis a transmis miercuri documentele candidaturii Comisiei electorale cu câteva ore înaintea unei anunțate discuţii cu Elon Musk pe Twitter, în care guvernatorul urma să prezinte detalii legate de viziunea sa pentru America.

Evenimentul a fost însă complet ratat din motive tehnice.

Aflat sub mai multe anchete judiciare, Donald Trump continuă să denunțe o „vânătoare de vrăjitoare” – un strigăt de mobilizare pentru baza sa electorală, care îi rămâne în mare parte fidelă – și s-a aruncat cu tot avântul în cea de-a treia sa cursă pentru Casa Albă.

Ceilalți candidați republicani declarați – Nikki Haley, Tim Scott, Asa Hutchinson – depășesc rareori 5% din intențiile de vot.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: