marți

26 martie, 2024

22 ianuarie, 2021

Producătorii de energie din România caută să se extindă și în domeniul furnizării pentru clienții casnici, odată cu liberalizarea integrală a piețelor și în cadrul fenomenului mai amplu de diversificare a afacerilor companiilor energetice.

După ce Hidroelectrica a intrat pe piața furnizării de electricitate pentru clienții casnici, Romgaz (SNG), unul dintre cei doi mari producători de gaze naturale, vrea să se extindă pe piața clienților casnici de gaze naturale, liberalizată deja de la 1 iulie.

„Romgaz își menține intenția de a intra pe piața de furnizare către clienți casnici, urmând ca în perioada următoare să treacă la implementarea acestei intenții”, a declarat Daniel Pena, directorul general interimar al companiei, într-un interviu pentru e-nergia.


Săptămâna trecută, piața a fost surprinsă de demiterea directorului general al Romgaz, Adrian Volintiru. Acționarul majoritar al Romgaz este succesorul fostului Minister al Economiei și Energiei, care deținea peste 70% din acțiunile SNG și din care s-a desprins Ministerul Energiei.

(Citiți și: „Directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru, a fost demis”)

La jumătatea lunii iulie 2020, Virgil Popescu ministrul de acum al Energiei ăși exprima dezamăgirea că Romgaz nu intră pe piața de furnizare de gaze pentru clienții casnici.

Directorul interimar Daniel Pena a mai adăugat că, prin continuarea priectului de modernizare a centralei electrice de la Iernut și angajarea în proiectele centralele de la Halânga și Mintia, Romgaz internționează să-şi consolideze „poziția pe piața producerii şi furnizării energiei electrice”

Romgaz (SNG) nu a făcut progrese de la data de 1 iulie, de când a fost liberalizată piața de gaze pentru consumatorii casnici. Pe site-ul său există modele de cereri și de contact de furnizare dar nu și oferte concurențiale, cu excepția celor pentru două comune din județele Dolj și Gorj, care oricum erau aprovizionate cu gaze de companie.


Romgaz are proiecte de diversificare și în producția eoliană de energie electrică, dar și în petrochimie, începând cu transformarea gazelor în metanol.

Între timp, toți marii furnizori de electricitate din românia au și oferte de gaze, cum și cei de gaze naturale au intrat pe piața de retail de electricitate.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

”În ultima perioadă, auzim – îndeosebi din partea mediului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: