miercuri

17 aprilie, 2024

14 ianuarie, 2021

Adrian Volintiru a fost revocat din funcţia de director general al Romgaz (SNG), atribuţiile sale urmând a fi preluate, temporar, de directorul general adjunct, Daniel Corneliu Pena, conform unui raport trimis miercuri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

„Consiliul de Administraţie al SNGN Romgaz SA, prin Hotărârea nr. 1/13.01.2021, a revocat pe domnul Constantin Adrian Volintiru din funcţia de director general, încetând astfel şi contractul de mandat încheiat între SNGN Romgaz SA şi acesta”, spune raportul citat.

Adrian Volintiru spune că nu știe de ce a fost demis, iar ședința consiliului de administrație a avut loc fără să fi fost invitat.


„Nu ştiu despre ce e vorba, a fost o şedinţă de consiliu de administraţie astăzi (13 ianuarie – n.red) la care nu am fost invitat. Au discutat administratorii între dânşii, au hotărât revocarea mea, nu am primit niciun fel de motivare. O să văd probabil zilele următoare”, a declarat Adrian Volintiru pentru ZF.

Constantin Adrian Volintiru fusese numit în funcţia de director general al Romgaz în iunie 2018, iniţial pe o perioadă de 4 luni. În octombrie 2018, a fost numit pe această funcţie pentru un mandat de patru ani.

Adrian Volintiru l-a înlocuit la şefia Romgaz pe Corin-Emil Cindrea, care fusese numit în decembrie 2017, cu un mandat de patru luni, cu posibilitatea prelungirii acestuia, pentru motive temeinice, până la maximum şase luni – posibilitatea nerealizată.

Fostul director general al Romgaz, Adrian Volintiru, a fost secretar de stat în Ministerul Economiei în perioada noiembrie 2013 – martie 2014 şi preşedinte al Autorităţii de Valorificare a Activelor Statului în perioada noiembrie 2012 – noiembrie 2013.


Acesta a ocupat şi diverse funcţii de conducere în companii precum Poşta Română (preşedinte CA), Vulcan (director general), Upetrom 1 mai (director general), Rompetrol Downstream şi Rompetrol Rafinare (director financiar) etc.

Romgaz (SNG) are o valoare de piață de 11,8 miliarde de lei (capitalizare bursieră) şi este controlat în proporţie de 70% de statul român, prin Ministerul Energiei.

Grupul Romgaz a înregistrat un profit net de 941,9 de milioane de lei dintr-o cifră de afaceri de 2,9 miliarde de lei, în primele 9 luni ale anului 2020.

Profitul a fost mai mic cu peste 20% față de aceeași perioadă a anului trecut , cea mai importantă cauză fiind criza coronavirus care a amplificat scăderea prețului gazelor.

Pe de altă parte, Romgaz are în plan diversificarea afacerii inclusiv prin producția de hidrogen cu energie eoliană și investiți în petrochimie pentru valorificarea gazelor.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: