Românii bolnavi de cancer îi cer Angelei Merkel să oprească importurile de medicamente din România - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Românii bolnavi de cancer îi cer Angelei Merkel să oprească importurile de medicamente din România

28 iulie, 2017

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România i-a trimis cancelarului Angela Merkel o scrisoare în care-i solicită să oprească importul de medicamente din țara noastră.

Apelul acesta este singura soluție pentru a rezolva o parte din criza medicamentelor, explică președintele organizației, Cezar Irimia, în condițiile în care autoritățile române nu reușesc să găsească o soluție.

„Scrisoarea este o rugăminte față de cancelarul Angela Merkel să facă ceva, cumva, să oprească acest import din piața românească pentru că ne privează pe noi, pacienții, de medicamente.


Acest comerț intracomunitar este legal, dar dânsa ar putea să recomande să nu se mai importe din România.

Cam asta este pe scurt, am apelat la mila ei până la urmă, pentru că alor noștri guvernanți nu le pasă de noi, am apelat la compasiune pentru noi și am cerut să avem și noi aceleași șanse ca pacienții din Germania. (…) Să nu se mai importe din România medicamente. (…)

Ne-am adresat dnei Merkel pentru că aproape toate medicamentele din România ajung în Germania”, a declarat Cezar Irimia pentru Agerpres.

În acest moment, a explicat Cezar Irimia, din farmacii lipsesc cel puțin 10 medicamene necesare pacienților bolnavi de cancer, dintre care șase – șapte fac parte din medicația pentru copii.


Sunt aduse sporadic, cu intermitență, se depășesc limitele de repetare a chimioterapiei, de tratament la pacienți, unele sunt întrerupte pentru că nu se găsesc aceste medicamente, iar restul pacienților apelează la prieteni să le fie aduse din străinătate, iar cei de la granița cu Bulgaria sau Ungaria se aprovizionează din aceste state responsabile cu pacienții lor„, a mai spus Cezar Irimia.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Asociațiile de pacienți din România au acuzat de mai multe ori că medicamente mai ieftine nu înseamnă automat mai accesibile. Tocmai pentru formula de calcul asigură un preț mai redus în țara noastră face ca acestea să fie exportate.

Reamintim că mai multe medicamente au fost retrase de pe piața românească chiar de către producători deoarece prețurile prea mici le făceau neprofitabile.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr