duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 noiembrie, 2021

Un zbor special, aprobat duminică prin hotărâre de guvern, va aduce în țară echipa de rugby campioană a României, echipa CSM Știința Baia Mare, și pe alți români blocați în Africa de Sud, după anularea zborului care trebuia să îi aducă acasă, ca urmare a depistării variantei Omicron a coronavirusului.

„Am avut o coordonare foarte bună cu MAE, cu Ministerul Transporturilor, cu DSU şi au fost identificate soluţiile prin care să determinăm o decizie pe care o vom lua astăzi în şedinţa de guvern şi în felul acesta am identificat la Tarom o aeronavă care va zbura la Pretoria şi va prelua cetăţenii români”, a sus premierul Nicolae Ciucă, înaintea ședinței de guvern convocate de urgență, în legătură cu situația coronavirusului Omicron.

Guvernul a decis să trimită o aeronavă Tarom și cele 50-55 de locuri rămase libere vor fi puse la dispoziția altor state UE care nu au reuşit să îşi extragă cetăţenii din Africa de Sud. prin Mecanismul de Protecţia Civilă Europeană.


Pasagerii vor fi testați și la plecarea din Pretoria și la sosire și vor intra oricum în carantină de 14 zile, sau de 10 zile , dacă s-au negativat întretimp, conform noilor măsuri.

Acum sunt 39 de români, delegația sportivă a României de 31 de persoane, turiști și navigatori. Președintele CSM Știința Baia Mare, Călin Matei, a spus la Digi24 că toți delegației sportive au fost testați PCR vineri, iar rezultatele sunt negative. În aceeași situație, se află și delegația Spaniei.

Ministerul Afacerilor Externe anunțase că Ambasada României la Pretoria a făcut demersuri pentru prelungirea cazării membrilor delegației sportive, pentru asigurarea celor necesare și continuă eforturile de identificare a unor alternative de zboruri de deplasare spre țară.

Sportivii români au participat la un turneu internațional, organizat la 400 de kilometri de capitala Pretoria.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

SUA, Canada, multe țări din UE (printre care și România) la recomandarea Comisiei Europene, Marea Britanie și multe alte țări, au suspendat zborurile spre și dinspre 7 țări  din Africa australă, inclusiv Africa de Sud, din cauza răspândirii cu repezicune a celei mau recente variante de coronavirus resultată în urma mutațiilor genetice.

Organizația Modială a Sănătății a declarat situația îngrijorătoare, din cauza suspiciunilor că varianta, denumită Omicron, ar fi rezistentă la vaccinurile actuale.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: