marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 noiembrie, 2021

Românii care vin din statele din sudul Africii unde a apărut noua variantă Covid vor intra în carantină, dar vor putea ieși după 10 zile dacă au un test negativ, a  decis sâmbătă Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Este vorba de persoanele care vin din Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe, pentru care OMS și Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile au lansat o alertă în sudul Africii, după ce a fost identificată tulpina Omicron a coronavirusului, au anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și șeful DSU Raed Arafat.

Restricțiile sunt valabile și pentru cetățenii altor țări.


Varianta Omicron a stârnit îngrijorare din cauza suspiciunilor că ale virusului corona, care se pare că au mutații majore.

Pregătirea României

În România sunt 7 laboratoare care fac ˮsecvenţieri de probe. Capacitatea lor e diferită. Sunt unele care pot face 800 – 1.000 de probe pe zi, altele pot face mai puţin, 200 – 300 pe zi. Am încercat să alertăm toate spitalele COVID care au fost invitate şi cu o recomandare fermă să recolteze probe pentru PCR de la toate cazurile severe în primul rândˮ, a declarat Adriana Pistol, directoarea Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT),  citată de News.ro.

ˮNe dorim să ştim dacă e mai severă tulpină. Şi la toate cazurile pe care (spitalele) le internează să întrebe dacă a avut călătorie într-o ţară africană sau a venit în contact cu o persoană care a călătorit într-o ţară africană. Dacă avem probe din unităţile sanitare, capacitatea este suficientă”, a adăugat Adriana Pistol.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Comisia Europeană recomandase de vineri, statelor membre ale Uniunii Europene, să activeze ”frânza de urgenţă” împotriva călătoriilor din Africa şi din ţări în care s-a descoperit noua varantă a noului coronavirus B.1.1529, denumit ulterior Omicron de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).


Măsura vizează suspendarea călătoriilor din toate ţările afectate şi plasarea într-o ”carantină strictă” a cetăţenilor europeni care revin din aceste ţări.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: