Forța economiilor europene după PIB în euro – România, pe locul 13. Cum a afectat pandemia statele UE

Economia României figurează pe locul 13 în UE şi reprezintă 1,6% din economia Uniunii, conform datelor publicate de Eurostat pentru anul 2020 privitor la PIB… Mai mult›
07.04.2021
Revoluția fiscală propusă de SUA privind impozitul minim global pe profiturile corporațiilor găsește susținere la FMI

Propunerea SUA pentru introducerea la nivel global a unui impozit minim pe profitul companiilor a găsit susținere la Fondul Monetar Internațional (FMI). Măsura este menită… Mai mult›
07.04.2021
Cum a modificat criza bugetul familial: studiu de caz – T4 din 2020

Veniturile totale unei gospodării în T4 2020 au ajuns la 4.999 lei (+7,7% față de aceeași perioadă din anul precedent), potrivit datelor publicate de INS.… Mai mult›
06.04.2021
3 luni de la debutul campaniilor de vaccinare: Țintele ratate de UE pe Trimestrul I

La trei luni de la debutul campaniilor de vaccinare împotriva coronavirus, doar cinci, respectiv 4, state membre au îndeplinit obiectivele de etapă al Comisiei Europene:… Mai mult›
06.04.2021
Românii au printre cele mai mari cheltuieli cu utilitățile din Europa, în raport cu veniturile
de Adrian N Ionescu 9.3.2017
România se situează pe locul al doilea în clasamentul familiilor din Uniunea Europeană care cheltuie mai mult 40% din venituri pentru asigurarea locuinței cu utilități (electricitate, gaze, încălzire, apă și canalizare).
Aproape 16% dintre familiile din România depășesc pragul critic menționat, stabilit de Eurostat, ca reper pentru costurile legate de locuință „considerate ca o povară excesivă”. În medie, 11% din familiile din UE cheltuie peste pragul critic.
Grecii au cele mai mari cheltuieli, aproape 41% dintre ei depășesc pragul critic de 40% din venituri, iar 15,6 % dintre germani și 15,1 dintre danezi depășesc, de asemeni, proporția critică din venituri, potrivit unui comunicat emis joi de Eurostat.
Cel mai bine o duc cetățenii din Malta (doar 1,1% au cheltuieli peste preag), Cipru (3,9%), Irlanda (4,6) și Finlanda (4,9%), potrivit celor mai recente date Eurostat, datând din noiembrie 2015.
„O locuință decentă, la un preț accesibil și într-un mediu sigur reprezintă o necesitate și un drept fundamental. Satisfacerea acestei necesități ar putea reduce sărăcia și excluziunea socială, însă continuă să fie o problemă considerabilă într-o serie de țări europene”, spune un raport Eurostat.
Auoritatea Anşională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat că gazele naturale se vor scumpi cu 5 – 6%, de la 1 aprilie.