vineri

29 martie, 2024

9 martie, 2017

România se situează pe locul al doilea în clasamentul familiilor din Uniunea Europeană care cheltuie mai mult 40% din venituri pentru asigurarea locuinței cu utilități (electricitate, gaze, încălzire, apă și canalizare).

Aproape 16% dintre familiile din România depășesc pragul critic menționat, stabilit de Eurostat, ca reper pentru costurile legate de locuință „considerate ca o povară excesivă”. În medie, 11% din familiile din UE cheltuie peste pragul critic.

Grecii au cele mai mari cheltuieli, aproape 41% dintre ei depășesc pragul critic de 40% din venituri, iar 15,6 % dintre germani și 15,1 dintre danezi depășesc, de asemeni, proporția critică din venituri, potrivit unui comunicat emis joi de Eurostat.


Cel mai bine o duc cetățenii din Malta (doar 1,1% au cheltuieli peste preag), Cipru (3,9%), Irlanda (4,6) și Finlanda (4,9%), potrivit celor mai recente date Eurostat, datând din noiembrie 2015.

„O locuință decentă, la un preț accesibil și într-un mediu sigur reprezintă o necesitate și un drept fundamental. Satisfacerea acestei necesități ar putea reduce sărăcia și excluziunea socială, însă continuă să fie o problemă considerabilă într-o serie de țări europene”, spune un raport Eurostat.

Auoritatea Anşională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat că gazele naturale se vor scumpi cu 5 – 6%, de la 1 aprilie.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: