sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 martie, 2017

România se situează pe locul al doilea în clasamentul familiilor din Uniunea Europeană care cheltuie mai mult 40% din venituri pentru asigurarea locuinței cu utilități (electricitate, gaze, încălzire, apă și canalizare).

Aproape 16% dintre familiile din România depășesc pragul critic menționat, stabilit de Eurostat, ca reper pentru costurile legate de locuință „considerate ca o povară excesivă”. În medie, 11% din familiile din UE cheltuie peste pragul critic.

Grecii au cele mai mari cheltuieli, aproape 41% dintre ei depășesc pragul critic de 40% din venituri, iar 15,6 % dintre germani și 15,1 dintre danezi depășesc, de asemeni, proporția critică din venituri, potrivit unui comunicat emis joi de Eurostat.


Cel mai bine o duc cetățenii din Malta (doar 1,1% au cheltuieli peste preag), Cipru (3,9%), Irlanda (4,6) și Finlanda (4,9%), potrivit celor mai recente date Eurostat, datând din noiembrie 2015.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„O locuință decentă, la un preț accesibil și într-un mediu sigur reprezintă o necesitate și un drept fundamental. Satisfacerea acestei necesități ar putea reduce sărăcia și excluziunea socială, însă continuă să fie o problemă considerabilă într-o serie de țări europene”, spune un raport Eurostat.

Auoritatea Anşională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat că gazele naturale se vor scumpi cu 5 – 6%, de la 1 aprilie.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: