luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 septembrie, 2015

victor ponta - gabriel opreaRomânia va transmite, luni, la reuniunea extraordinară a miniștrilor de internte (JAI), că își va respecta angajamentul inițial de a primi 1.785 de imigranți, dar că va respinge cotele obligatorii, a declarat duminică ministrul de Interne Gabriel Oprea, citat de Mediafax.

”Am un mandat foarte clar dat din partea preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Victor Ponta, pe care îl voi spune acolo cu modestie, dar şi cu demnitate. România îşi respectă angajamentele iniţiale de a primi 1.785 de imigranţi, atât este capacitatea în momentul de faţă a statului român. Bineînţeles, vom vota împotriva cotelor obligatorii”, a spus vicepremierul.

România ar urma să primească, potrivit propunerii făcute miercuri de Comisia Europeană, 4.646 de imigranți, mai exact 604 din Italia, 1.951 din Grecia și 2.091 din Ungaria.


Președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta s-au arătat împotriva acestei propuneri. Oficialii români au precizat că România nu are capacitatea de a primi mai multe persoane decât s-a angajat.

De altfel, premierul Victor Ponta a precizat într-o postare pe Facebook că România ”nu își poate asuma ceva pentru care nu este pregătită”, dar și că aceia care cer acum ca românii să fie solidari în criza refugiaților ”sunt aceiași care ne spun că nu suntem buni de Schengen”.

”România vrea să fie europeană – trebuie să aplice nişte valori europene. Nu putem să ne asumăm ceva pentru care nu suntem pregătiţi. Nu avem acum această posibilitate. Iar poziţia României nu se condiţionează de chestiunea cu Schengen. Cei care ne solicită acum să fim solidari sunt aceiaşi care ne spun că nu suntem buni de Schengen‬. E un pic de ipocrizie!”, a scris premierul.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: