România promite sprijin total pentru reformarea Republicii Moldova
miercuri

20 octombrie, 2021

România promite sprijin total pentru reformarea Republicii Moldova

23 iulie, 2021

Maia Sandu Bogdan Aurescu

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut vineri, o întrevedere cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, chiar în ziua în care Curtea Constituțională a țării vecine a validat rezultatul alegerilor parlamentare, câștigate de partidul președintelui, PAS.

Bogdan Aurescu a spus că se așteaptă ca noul guvern să îndeplinească reformele promise, care să repună Republica Moldova pe drumul european.


Ministrul Aurescu a declarat, în conferința de presă comună susținută cu Maia Sandu, că România a sprijinit și va continua să sprijine eforturile de reformă ale Republicii Moldova și a anunțat că cele două părți au agreat crearea unui grup informal bilateral de lucru pentru identificarea priorităților de cooperare în perioada următoare.

O atenție deosebită va fi acordată continuării în ritm accelerat a proiectelor strategice de interconectare, inclusiv a celor din sfera energiei și transporturilor, precum și derulării și multiplicării de programe de asistență, a arătat ministrul Afacerilor Externe român.

”Mă aflu aici pentru a transmite astăzi asigurările noastre că România este pregătită pentru o accelerare a realizării tuturor acestor proiecte şi o multiplicare a acestora. Sprijinul României pentru Republica Moldova se va consolida în toate domeniile de interes major pentru dezvoltarea și modernizarea statului, pentru creșterea rezilienței sale în fața tuturor provocărilor cu care se confruntă. Este mesaj ferm de deschidere și disponibilitate depline din partea noastră, care îmi doresc să ajungă la toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent de limba maternă vorbită, de regiunea în care se află, dacă se află la sat sau la oraș, și indiferent de vârstă”, a declarat ministrul român de Externe, citat de Digi24.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Maia Sandu a mulţumit României pentru sprijinul substanţial în combaterea pandemiei de COVID-19, în special pentru donaţiile semnificative de vaccin.


”Astăzi, în Moldova va ajunge un nou lot de peste 100 de mii de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, oferit de România, care devine astfel cel mai mare donator individual de vaccin pentru ţara noastră”, a spus Maia Sandu în declaraţia sa de presă.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr