marți

7 mai, 2024

3 august, 2020

România va primi 25.157 flacoane Veklury (Remdesivir) pentru tratarea pacienților cu Covis -19 eligibili, în cadrul contractului finanțat și semnat de Comisia Europeană cu compania americană Gilead.

Astfel, în data de 7 august 2020, țării noastre îi vor fi repartizate 6.026 flacoane Remdesivir, cantitate care ajunge pentru asigurarea tratamentului unui număr de peste 1.200 pacienti eligibili (5 flacoane/pacient), anunță Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Repartiția realizată de reprezentanții Comisiei Europene ține cont de numărul cazurilor la 14 zile și, în acest context, România a primit a doua cea mai mare cantitate dupa Spania, precizează sursa citată.


Conform calendarului transmis de către Bruxelles:

  • în data de 11 septembrie 2020 vor fi primite alte 10.336 de flacoane pentru aproximatic 2067 pacienți eligibili
  • în data de 9 octombrie 2020, va ajunge un număr de 8.795 flacoane, pentru asigurarea tratamentului a încă aproximativ 1759 de pacienți eligibili.

Ultimele două tranșe vor fi evaluate în funcție de evoluția epidemiologică la 14 zile.

Livrarea cantităților se va face în depozitele Companiei Unifarm SA de unde vor fi distribuite către unitățile sanitare desemnate în cadrul Ordinului ministrului Sănătății nr. 555/2020, în functie de numărul de cazuri medii si severe eligibile.

În data de 28 iulie, Veklury a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19. Începând cu prima parte a lunii august vor fi puse la dispoziția statelor membre și a Regatului Unit, loturi de Veklury, cu coordonarea și cu sprijinul Comisiei Europene, pentru a răspunde nevoilor imediate.


Comisia Europeană a semnat săptămâna trecută contractul de achiziție a dozelor de Remdesivir (Veklury) necesare tratării a aproximativ 30.000 de cetățeni UE cu forme grave ale bolii Covid-19.

Valoarea contractului încheiat cu compania americană Gilead este de 63 de milioane de euro și vor avea acces la medicament toate statele din Uniune și Marea Britanie.

SUA a cumpărat deja 90% din producția pe trei luni a acestui tratament împotriva noului coronavirus.

Dezvoltat iniţial împotriva febrei hemoragice Ebola, Remdesivir este prima terapie care a arătat o anumită eficienţă la pacienţii spitalizaţi cu COVID-19 într-un studiu clinic cu o amploare semnificativă, deşi efectul său a fost considerat modest.

Nu este un remediu total pentru noul coronavirus, iar rezultate trebuie confirmate de mai multe date, prin studiile clinice ce se desfășoară în mai multe state, inclusiv în România.

Remdesivir, medicament folosit pentru adulți și adolescenți de peste 12 ani cu pneumonie și care necesită oxigen, a fost autorizat condiționat în UE pe 3 iulie.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: