luni

17 ianuarie, 2022

România păstrează penultima poziţie la PIB/locuitor din UE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 iunie, 2011

Datele preliminare pe 2010 anunţate ieri de Eurostat au confirmat pentru România păstrarea penultimei poziţii la nivelul Produsului Intern Brut pe locuitor în cadrul celor 27 de state membre ale UE. Reamintim că, în conformitate cu practicile europene, valoarea PIB apare la iniţial la nivel de estimare, după un an avem de-a face cu cifre semidefinitive şi de-abia după doi ani se „bat în cuie” valoarea definitivă a PIB şi nivelul creşterii sau scăderii economice.

Cu 45% din nivelul de trai calculat la paritatea puterilor de cumpărare standard ( valoarea PIB pe locuitor ajustată cu raportul dintre preţurile naţionale şi cele medii din UE), România a devansat Bulgaria (43%), dar a rămas în urma Letoniei (52%) şi Lituaniei (58%).

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Peste pragul de 60% s-au situat Polonia (62%), Ungaria (64%) şi Estonia (65%), Slovacia a ajuns la 74% iar Cehia (80%) aproape a prins din urmă Portugalia (81%) şi Malta (83%). Cea mai avansată ţară din fostul lagăr socialist rămâne Slovenia (87%), ea urmând să devanseze curând Grecia (89%).


Primele locuri sunt ocupate de Olanda (134%), Danemarca , Irlanda şi Austria (fiecare cu câte 125%) şi Suedia (123%). Locomotiva zonei, Germania se situează la 119%, ceva mai sus decât Belgia (118% şi Finlanda (116%). Pe ansamblu, zona euro se plasează la 108% din media UE 27.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr