marți

19 martie, 2024

12 noiembrie, 2015

cercetare-dezvoltare--Două din trei companii europene consideră țara lor ca fiind cea mai atractivă pentru investiții în R&D, potrivit unui studiu comandat anul trecut de către Comisia Europeană și realizat printre 186 dintre firmele din UE ce alocă sume semnificative acestui domeniu. România este una dintre țările pe care aceste firme puternice le consideră foarte rentabile pentru investiții în cercetare.

În afara granițelor țării, cele mai apreciate pentru posibilitățile oferite celor care doresc să investească în R&D sunt SUA, Germania, China și India, cele mai atractive din punct de vedere al resurselor umane, diseminarea cunoașteințelor și apropierea de alte companii, poli tehnologici, incubatoare și furnizori.

atractivitate pentru inevstitii in r&d


 

În UE, cele mai importante criterii sunt considerate oportunitățile privind schimbul de informații cu universitățile și organizațiile publice.

Urmează apropierea de alte companii similare (aspect important în Belgia, Danemarca, Germania, Franța, Italia, Finlanda și Suedia) și numărul consistent al profesioniștilor din cercetare (valabil pentru Italia, Austria, Polonia și Marea Britanie).

SUA este considerată mai atractivă grație mărimii pieței și a ratelor sale de creștere, în timp ce UE se remarcă prin calitatea personalului din cercetare și sprijinul oferit de state prin granturi, finanțare directă și facilități fiscale.


China și India, care nu sunt atractive din punct de vedere al legislației privind proprietatea intelectuală, atrag prin oferta numeroasă și ieftină de personal calificat, prin piața lor de desfacere uriașă și prin creșterile economice semnificative.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Economia României a suferit în ultimul deceniu unele dintre cele

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: