marți

16 iulie, 2024

8 noiembrie, 2011

România are circa 5 milioane de salariaţi activi, potrivit situaţiei până la începutul lunii octombrie, prezentate, marţi, de ministrul Muncii, Sulfina Barbu, la comisia de specialitate a Senatului.

Potrivit ministrului Muncii, ar fi înregistrate 6.298.880 de contracte active de muncă, concluzia ministrului fiind aceea că unii salariaţi au câte două contracte de muncă, informează Agerpres.

”Lucrul acesta este confirmat şi de creşterea încasărilor. Contribuţiile de asigurări au crescut în septembrie 2011, comparativ cu septembrie 2010, cu 14,9%, iar încasările la impozitul pe profit au crescut în aceeaşi perioadă de 4,7 ori. (…) Aceste evoluţii se datorează, în principal, prevedeilor noului Cod al muncii”, a subliniat Sulfina Barbu.


Ministrul Muncii şi-a exprimat speranţa că trendul pozitiv se va menţine şi în continuare.

”Eu cred că este un lucru îmbucurător. Şi raportul între angajaţi şi pensionari se modifică într-un sens pozitiv. Cresc încasările la toate fondurile din România. (…) Politicile pe termen mediu şi lung trebuie să fie tocmai pentru a încuraja persoanele care s-au pensionat să lucreze şi este un lucru necesar având în vedere că este un proces care ne afectează. Statisticile arată că în 2015 vom fi cu 4,6 milioane mai puţini, pentru că acesta este evoluţia demografică astăzi la nivelul Europei”, a conchis Sulfina Barbu.

Din cei circa 5 milioane de salariaţi, peste 1,2 milioane sunt bugetari.

În privinţa pensionarilor, numărul acestora depăşeşte 5,4 milioane, potrivit datelor de la Ministerul Muncii.


De asemenea, România are şi aproape 440.000 de şomeri.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: