sâmbătă

25 mai, 2024

2 februarie, 2012

Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat joi pentru AGERPRES că informaţiile „pe surse” apărute după întâlnirea de marţi seară a conducerii partidului cu parlamentarii săi potrivit cărora ea ar fi afirmat că a comandat un sondaj de opinie în scopul redesenării colegiilor în favoarea aleşilor PDL „sunt departe de realitate”.

Anastase a precizat că o desenare a colegiilor va avea loc, dar în baza reducerii numărului de parlamentari la 300 şi a rezultatelor recensământului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că nu doreşte să comenteze afirmaţiile regăsite în scrisoarea deschisă adresată premierului Emil Boc de liderul PSD, Victor Ponta, prin care acesta cere sancţionarea sa pentru că ar fi afirmat la întâlnirea de marţi seară a PDL că a comandat un sondaj de opinie în scopul redesenării ulterioare a colegiilor în favoarea aleşilor democrat-liberali.


„Vreau să clarific în primul rând ce am spus acolo (la reuniunea PDL de marţi seară – n.r.), pentru că aceste informaţii, mă rog, cu ghilimele, pe surse, sunt evident mult departe de realitate’, a susţinut Roberta Anastase.

Prim-vicepreşedintele PDL a adăugat: ‘noi discutam despre un sondaj de opinie aşa cum şi ei îşi fac pe colegii de câteva luni de zile”.

„Sondaj de opinie în care, logic, intervenea întrebarea: la care colegii ne referim? Pentru că noi vorbim de 300 de parlamentari, vorbim de faptul că la recensământ a scăzut populaţia. Deci, oricum se micşorează numărul de colegii. Sunt realităţi diferite pe care discutăm. Şi le-am spus (colegilor din PDL – n.r.): nu, discutăm despre poza la zi, după care putem să discutăm ce se va întâmpla cu legislaţia electorală, cu nu ştiu ce. Deocamdată noi facem acum sondajul”, a precizat Anastase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că în ceea ce priveşte modificarea legislaţiei electorale există deja depuse proiecte în Parlament, inclusiv de către USL, „cu 300 de parlamentari, cu alegerea directă şi aşa mai departe”.


„Inclusiv în Coaliţie s-au purtat discuţiile acestea. Dar, în orice caz, în orice variantă, dacă aplicăm recensământul înseamnă modificarea colegiilor. Nu înseamnă că desenezi, cum au făcut ei (PSD, PNL – n.r.), colegiile pentru cineva, ci înseamnă că, dacă sunt mai puţine locuri, deci dacă sunt 300 de parlamentari, aşa cum noi vrem să susţinem, înseamnă mai puţine colegii şi mult mai mari. Da, pentru că se cuplează câte două sau câte vor fi. Despre asta vorbim şi e o chestie de logică”, a afirmat prim-vicepreşedintele PDL.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a cerut joi într-o scrisoare deschisă premierului Emil Boc să precizeze „de urgenţă” dacă propunerile ministrului Elena Udrea „de a da bani aleşilor PDL” pentru „a susţine Guvernul” şi cele ale preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, de „redesenare” a colegiilor sunt asumate de primul-ministru ca şef al Guvernului şi al Partidului Democrat Liberal.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: