sâmbătă

20 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 martie, 2014

Rezultatele financiare din anul 2013 plasează UniCredit Ţiriac Bank peste media sistemului bancar ca nivel al profitabilităţii.

UniCredit Ţiriac Bank a înregistrat, în 2013, un profit net consolidat de 87,7 milioane lei după interesul minoritar, reflectând o evoluţie financiară bună, arată un comunicat al instituţiei bancare.

Veniturile operaţionale consolidate s-au plasat la 1,5 miliarde lei (337,8 milioane euro) la sfârşitul anului 2013. Cheltuielile operaţionale au atins nivelul de 727 milioane lei (164,5 milioane euro), iar profitul operaţional a ajuns la 765,5 milioane lei (173,2 milioane euro).


Portofoliul de credite a ajuns la un volum de 18,8 miliarde lei (21 miliarde lei incluzând creditele externalizate), susţinut de creşterea cu 10,6% a finanţărilor acordate IMM-urilor, de creşterea cu 18,4% a creditelor cu ipoteca acordate persoanelor fizice şi de creşterea cu 3% a creditelor acordate companiilor de talie medie.

Depozitele au ajuns la un volum total de 15,1 miliarde lei.

Raportul dintre credite şi depozite se plasează la nivelul de 124%.

„Anul 2013 a fost unul plin de evenimente notabile pentru UniCredit Ţiriac Bank. Începând cu emisiunea de obligţiuni, continuând cu achizţia şi finalizarea cu succes a transferului business-ului RBS, UniCredit şi-a urmat strategia de creştere sustenabilă pe toate segmentele principale de activitate. În ceea ce priveşte mediul economic din România, estimăm o dinamică mai lentă a PIB în 2014 comparativ cu 2013, o activitate de creditare încă limitată şi o profitabilitate a sistemului bancar în continuare sub presiune. În ciuda conjuncturii economice care se menţine dificilă pentru sistemul bancar, UniCredit Ţiriac Bank va continua să se concentreze pe dezvoltarea prezenţei sale în piaţă”, declară Răsvan Radu, CEO UniCredit Ţiriac Bank.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: