vineri

9 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 aprilie, 2021

La finalul ședinței de guvern de joi, premierul Florin Cîțu a încercat să dea senzația că guvernul său a depășit momentul critic provocat de demiterea ministrul Sănătății, iar Coaliția reîncepe să funcționeze.

E doar o aparență: echipa miniștrilor USR-Plus a fost prezentă la reuniunea guvernamentală, dar ședința a început, afirmă surse politice convergente, cu vicepremierul Dan Barna informând că USR-Plus nu mai acordă încrederea politică premierului Florin Cîțu.

În condițiile în care Ludovic Orban a refuzat solicitarea de a convoca miercuri o reuniune de urgență a Coaliției, disputa Alianței cu premierul va face obiectul discuțiilor la ședința săptămânală ce se organizează, în prezența premierului, în fiecare luni.


Reuniunea nu va fi una cordială în condițiile în care, în același format, se discutase la reuniunea anetrioară situația de la Ministerul Sănătății, iar concluzia fusese că Vlad Voiculescu continuă în fruntea ministerului.

Eschivele premierului Cîțu lasă deschisă orice posibilitate

”În ședința de guvern de astăzi le-am mulțumit colegilor mei că au găsit tăria să treacă peste decizia de ieri și că au înțeles că este mult mai important să venim să rezolvăm probleme importante pentru România. A fost mesajul meu pentru colegii mei și le mulțumesc din nou. Au făcut un pas important în a debloca situația”, a spus premierul Cîțu la conferința de presă organizată la finalul reuniunii.

În ciuda mesajului optimist, presa l-a întrebat pe premier despre mesajul transmis de Dan Barna, despre o eventuală demisie, despre lipsa consultărilor prealabile în ceea ce privește soarta ministrului Sănătății și despre eventuale discuții cu președintele Klaus Iohannis referitor la criza guvernamentală.

La toate aceste întrebări, premierul fie a răspuns pe lângă subiect, fie a ignorat întrebarea.


”Acum vin de la ședința de guvern în care au fost aprobate acte foarte importante. Facem în continuare lucruri importante pentru români. Eu zic că avem de guvernat o situație dificilă și o campanie de vaccinare de succes” – a răspuns Florin Cîțu întrebat dacă ia în calcul varianta demisiei sale din fruntea guvernului.

”Discut foarte des cu președintele. Sunt discuțiile noastre”, a fost răspunsul la întrebarea privind eventuale discuții pe subiect cu președintele Iohannis.

Întrebat despre mesajul lui Dan Barna din debutul ședinței de guvern, Florin Cîțu nu a răspuns.

Articole recomandate:

Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: