Transformarea digitală a învăţământului, dezvoltarea reţelelor 5G şi a celor fixe, precum şi soluţii de „smart city” sunt direcțiile cooperării pe termen lung între compania chineză Huawei și Guvernul de la Budapesta.
Ministrul inovării şi tehnologiei din Ungaria, László Palkovics, şi Colin Cai, directorul general al Huawei Technologies Hungary, au semnat o declaraţie în acest sens, în cadrul unei conferinţe organizate de compania Huawei, la Budapesta.
Potrivit comunicatului remis de Huawei Technologies, conferinţa Tech4Green – Digital Power Summit a evidenţiat importanţa unor noi tehnologii precum inteligenţa artificială, cloud-computing sau Big Data, în perspectiva evoluţiei spre neutralitatea climatică, citează Rador.
Potrivit comunicatului, László Palkovics, ministrul ungar al Inovării şi Tehnologiei, a subliniat în prezentarea sa că, pentru Ungaria, cele mai importante tehnologii sunt legate de digitalizare şi tehnologii verzi care îmbunătăţesc eficienţa energetică.
László Palkovics a afirmat că una dintre cele mai importante tehnologii ale viitorului va fi cea a acumulatoarelor, a stocării energiei, iar Ungaria şi-a stabilit obiectivul de a deveni al doilea stat membru din UE, după Germania, din punctul de vedere al capacităţii de producţie în acest sector.
În legătură cu Strategia privind inteligenţa artificială, ministrul ungar a arătat că o parte semnificativă a aplicaţiilor şi platformelor IA se ocupă deja de modalităţile de utilizare a inteligenţei artificiale în domeniul economiei verzi.
În documentul semnat se precizează că Huawei va continua să lucreze în strânsă legătură cu instituţiile de învăţământ naţionale din Ungaria, sprijinind dezvoltarea învăţământului digital prin inovare şi transfer de cunoştinţe.
Compania chineză susţine învăţământul superior din Ungaria prin testarea şi lansarea unor soluţii pentru campusuri inteligente, continuă să dezvolte sisteme Wi-Fi şi reţele de bandă largă în instituţiile de învăţământ şi oferă soluţii de colaborare inteligentă şi de desktop virtual pentru a creşte eficienţa învăţământului la distanţă.