sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 decembrie, 2017

Martin Schultz revine la sentimente mai bune

Conducerea Social Democraților germani (SPD) a aprobat în unanimitate începerea discuțiilor cu partidul cancelarului Angela Merkel pentru a stabili dacă și cum ar putea colabora la guvernare, ”toate opțiunile fiind în acest moment deschise”, a declarat luni pentru Reuters un înalt oficial SPD.

Potrivit unui document consultat de Reuters, pentru discuțiile cu CDU conducerea SPD a pregătit o serie de solicitări, printre care se numără:  creșterea taxelor pentru persoanele cu venituri mari, investiții suplimentare în educație, investiții pentru introducerea rețelelor de internet de mare viteză, proiecte de infrastructură, dar și armonizarea la nivel european a taxelor pentru corporații.

Lista proiectelor pe care SPD le va propune în schimbul unui acord de cooperare la nivel guvernamental urmează să fie definitivată în cadrul congresului SPD, organizat la Berlin între 7 și 9 decembrie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

SPD, care a guvernat în coaliție cu formațiunea cancelarului Merkel, a înregistrat cel mai slab rezultat electoral post-belic la alegerile din septembrie, moment după care a refuzat să mai participe la o viitoare guvernare de tip ”mare coaliție” din cauza temerilor că formațiunea va scădea în continuare în preferințele electoratului german.

Conservatorii Angelei Merkel au încercat să formeze o coaliție cu Liberalii și cu Verzii, însă discuțiile au eșuat în noiembrie, după retragerea liberalilor de la negocieri.Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: