miercuri

25 mai, 2022

Reuters / BMW investește 1 miliard de dolari la Debrecen, Ungaria. România a fost pe lista statelor cu care s-a discutat proiectul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 iulie, 2018

BMW, anunță marți Reuters, va investi 1 miliard de dolari într-o nouă fabrică, la Debrecen, Ungaria, unde va construi în principal maşini electrice. Noua fabrică va avea o capacitate de producţie de 150.000 de unități pe an.

BMW susţine că noua investiţie va ajuta la extinderea capacităţii de producţie din Europa, acolo unde se vând aproximativ 45% dintre maşinile grupului.

Planul de extindere în Europa Centrală sau în Europa de Est al BMW a demarat în urmă cu 5 ani. Presa germană a scris la momentul respectiv că statele cu care compania a purtat discuții au fost: Slovenia, Croaţia, Ungaria, Slovacia, Cehia și România.


În martie 2013, fostul premier PSD Victor Ponta anunța enigmatic: ”o mare companie germană pregăteşte o investiţie greenfield în România”. Întrebat de presă în ce domeniu va investi această companie, premierul a evitat să ofere amănunte din cauza ”discuțiilor în curs”, dar a precizat că este vorba de un domeniu „foarte drag” României, în care lucrează deja doi mari producători importanţi.

Presa a identificat ulterior domeniul în care Victor Ponta sugera că s-ar purta negocieri: industria auto.

Declarația fostului premier Ponta a fost dublată de cele ale unor oficiali din oraşul Lugoj, care au anunțat, separat de premier, că BMW s-ar fi interesat dacă poate construi în zonă o unitate de producție, compania având nevoie de 100 de hectare de teren.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

După momentul respectiv niciun reprezentant al guvernului nu a mai discutat despre presupusele negocieri cu BMW.


În Ungaria a investit și Volkswagen, care de anul viitor va produce modelul Audi Q4 la Gyor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: