miercuri

17 iulie, 2024

27 august, 2020

Forumul Economic Mondial (WEF) a decis să amâne viitoarea reuniune anuală de la Davos, Elveţia, până în vara anului 2021, din cauza îngrijorărilor privind pandemia Covid-19, potrivit unui comunicat al WEF.

Reuniunea era programată inițial ca de obicei, în ianuarie.

Totuși, vor fi convocate digital o serie de „Dialoguri Davos” pentru săptămâna care începe din 25 ianuarie, pe parcursul cărora liderii cheie la nivel mondial își vor împărtăși opiniile privind starea lumii, având în vedere tocmai provocările declanșate de pandemie și cele mai vechi.


„Decizia nu a fost luată cu uşurinţă, având în vedere că necesitatea ca liderii globali să se reunească pentru a proiecta o soluţie de redresare comună şi de conturare a ”Marii Resetări” în era post Covid-19 este atât de urgentă”, spune Adrian Monck, directorul general pentru relaţii publice al WEF, în comunicatul citat.

Summitul anual al Forumului Economic Mondial de la Davos atrage mulţi lideri mondiali şi directori de companii.

Aproape 1.800 de compani și organizații de afaceri s-au alăturat, din februarie și până în prezent, platformei inițiată de Forum COVID Action, iar în septembrie este prograatun summit privind Impactul Dezvoltări Sustenabile.

Reuniunea din acest an a fost marcată de comentariile preşedintelui american Donald Trump, a Christinei Lagarde, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), ca şi a activistei pentru climă Greta Thunberg, plasată în centrul atenției mediatice în acea perioadă, amintește CNBC.


Conferinţa din 2020 a mai atras figuri reprezentative ale marii finanțe a lumii, precum ar fi miliardarul George Soros, managerul de fonduri de hedging Paul Tudor Jones, Jamie Dimon – directorul general al JPMorgan, ca şi fondatorul Bridgewater Associates, Ray Dalio.

Detalii privind unde și când va avea reuniunea de anul viitor au fost promise de WEF, „de îndată ce suntem siguri că sunt îndeplinite toae condițiie pentru a garanta sănătatea și siguranța participanților”, mai spune WEF.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: