miercuri

7 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 octombrie, 2015

ecofinMiniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană se întâlnesc marţi la consiliul ECOFIN de la Luxemburg.

Principalele subiecte vizează:

  • schimbul automat de informaţii în domeniul impozitării, respectiv proiectul de Directivă a Consiliului pentru modificarea Directivei 16/2011,
  • stadiul implementării Uniunii Bancare,
  • Uniunea piețelor de capital, lecții învățate din Semestrul European 2015, respectiv
  • modalitatea de interpretare a flexibilității din Pactul de stabilitate și creștere.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, va fi prezent la consiliu, potrivit unui comunicat transmis luni de minister.


România şi-a manifestat intenţia de a adera la Uniunea Bancară înainte de a deveni membră a zonei euro. În acest sens, în Parlamentul există o serie de legi care ţin de aderarea României la sistemul bancar european, a precizat Bogdan Olteanu, într-un interviu acordat cursdeguvernare.ro la finele săptămânii trecute.

„Una dintre ele (legile aflate în Parlament, n.r.) e chiar cea privitoare la crearea acestui comitet de supraveghere macroprudenţială. Există o lege privind transpunerea unei directive europene referitoare la restructurarea şi rezoluţia bancară, deci modul în care autoritatea publică, Banca Naţională intervine în situaţia în care o bancă de importanţă sistemică se află în dificultăţi (…) Această lege este iar în dezbaterea Parlamentului şi probabil, ne aşteptăm să fie adoptată în următoarele săptămâni. Există legislaţie pentru consolidarea Fondului de Rezoluţie Bancară, acel fond finanţat de către bănci din care să se poată sprijini restructurarea unei bănci importante aflate în dificultate sau salvarea depozitelor publice”, a arătat Olteanu.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: