sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 noiembrie, 2019

Cetățeanul american presupus membru al Statului Islamic a fost părăsit pe ”pământul nimănui”, între granițele turcești și grecești, după ce autoritățile elene au refuzat acestuia accesul pe teritoriul național, potrivit The Guardian, care citează presa locală din Turcia.

Postul de televiziune turc Haber 7 a prezentat marți dimineața imagini care prezintă un bărbat îmbrăcat în haine închise la culoare făcând cu mâna reporterilor de pe fâșia de pământ dintre cele două posturi de frontieră.


The Guardian citează un tweet al lui Jean-Charles Brisard, președinte al Centrului de analiză a terorismului din Paris, care scrie că videoclipul arăta cum „un jihadist Isis expulzat de Turcia în Grecia este literalmente blocat în zona tampon care separă cele două țări după refuzul Greciei de a permite intrarea pe teritoriu ”.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american a declarat: „Cunoaștem rapoartele despre detinerea unui cetățean american de către autoritățile turce. Din cauza considerentelor de confidențialitate, nu avem alte comentarii.”

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Președintele Recep Tayyip Erdogan urmează să viziteze miercuri Washingtonul, când este de așteptat să discute soarta luptătorilor străini din rândurile Isis care se află în centre de detenție turcești. Decizia de a-l abandona pe cetățeanul american între granițe, mai ales apariția informației și a imaginilor, este o acțiune de pregătire a vizitei lui Erdogan.

Turcia a anunțat luni că a început deportarea membrilor străini ai lui Isis deținuți în arest, o decizie care riscă în primul rând să degradeze și mai mult relația Turiei cu UE.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: