marți

18 ianuarie, 2022

Renate Weber: Firmele românești de transport riscă să fie scoase din joc, dacă CE va revizui reglementările privind lucrătorii detașați

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 iunie, 2017

Firmele est-europene, inclusiv cele româneşti,  sunt în pericol să fie scoase de pe pieţele vest-europene, ca urmare a intenției Comisiei Europene de a revizui directiva privind lucrătorii detaşaţi, potrivit europarlamentarului român Renate Weber .

Franţa şi alte state vest-europene dezvoltate au cerut revizuirea directivei în cauză, astfel încât firmele est-europene care încheie contracte pe pieţele vest-europene să fie obligate să-şi plătească angajaţii pe care îi trimit acolo prin detaşare, măcar cu salariile mari din acele pieţe şi să plătească asigurări sociale în ţările în care se face detaşarea, a declarat Renate Weber într-un interviu pentru Hotnews.

Renate Weber precizează că nu e vorba de lucrătorii români care se angajează în străinătate, ci de lucrătorii angajaţi la firme din România, iar firmele autohtone de transporturi suferă deja primele efecte.


Europarlamentarul român l-a criticat dur pe preşedintele francez Emmanuel Macron, pe care l-a acuzat că ar continua „retorica populistă începută de Le Pen (lidera extremei drepte franmceze, n.r. a catalogat drept populist.

„Munca detaşată conduce la situaţii ridicole. Credeţi că pot explica oamenilor din clasa mijlocie franceză că firmele închis fabrici în Franţa ca să meargă în Polonia pentru că e mai ieftin, iar în Franţa firmele angajează polonezi plătiţi mai prost? Acest sistem nu funcţionează corect”, a declarat Emmanuel Macron în presa franceză, citat de Hotnews.

Cât priveşte recenta discuţie dintre preşedintele român, Klaus Iohannis, şi omologul său francez, Emmanuel Macron, privind lucrătorii detaşaţi, europarlamentarul român a insistat că autorităţile de la Bucureşti trebuie să se opună în continuare, alături de celelalte state afectate, propunerii Comisiei Europene de a revizui directiva lucrătorilor detaşaţi.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Totodată, Renate Weber a acuzat de ipocrizie Comisia Europeană în această speţă.


Patronatele transportatorilor rutieri au cerut sprijin în Parlamentul european europarlamentarilor români pe aceste teme.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr