vineri

19 aprilie, 2024

14 martie, 2022

Un proiect de aprobare a unui ajutor umanitar pentru Ucraina, în valoare de 20 de milioane euro, a fost respins de guvernul landului Mecklenburg – Pommerania de Vest, care găzduiește și conducta rusă Nord Stream 2.

Filialele regionale a partidului de opoziție CDU, dar și Verzii și FDP (parte a coaliției de guvernare – n. red.) au depus propunerea de a oferi rapid un ajutor financiar Ucrainei din fonduri de la bugetul regional de stat.

Potrivit Euractiv, principalul partid la guvernare, SPD, și extrema stângă Die Linke au respins însă proiectul, votând împotrivă, invocând bariere legale și administrative.


Landul de nord-est găzduiește capătul german al controversatei conducte Nord Stream 2, a cărei lansare a fost oprită din cauza atacului Rusiei asupra Ucrainei.

Guvernul regional a acceptat anul trecut o finanțare de 20 de milioane de euro făcută de Nord Stream 2 în conturile unei fundații care urma să deruleze proiecte pentru regiune.

„Fundație pentru climă” din Mecklenburg – Pommerania de Vest a fost acuzată că facilitează efectiv transferul de bani ai lobby-ului rusesc în Germania.

Decizia guvernului regional a fost întâmpinată cu critici dure: „O rușine!”, a scris pe Twitter secretarul general al CDU, Paul Ziemiak.


Între timp, SPD a precizat că statul folosește deja fonduri semnificative pentru a ajuta refugiați și că, legal, nu i se permite să trimită bani în țări străine.

***

(Citiți și: ”Cristian Grosu / Pactul Ribbentrop-Molotov economic și reformarea sub bombe a UE”)

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: